• Ми працюємо сім днів на тиждень

«Лебедине озеро» прокладає маршрути по російських річках

Блог

Щорічну круїзну навігацію закрив чотирипалубний теплохід «Лебедине озеро», який раніше називався «Генерал Ватутін». Він довгі роки успішно працював в Україні. Лайнер побудований в 1986 році на судноверфі в Німеччині за проектом 302. Ця серія складалася з 27 чотирипалубних теплоходів, що на замовлення СРСР будувалися в Німеччині протягом десяти років. Судно отримало назву «Генерал Ватутін» і він експлуатувався в Україні на Дніпрі та Чорному морі у власника АСК «УКРРІЧФЛОТ». У 2003 році теплохід був придбаний круїзною компанією «Червона рута», якій належав аж до продажу навесні 2017 року. Судно останні три роки знаходилося на холодному відстої, після чого власник прийняв рішення про його продаж. В червні 2017 року теплохід вирушив до Ростова-на-Дону і в середині серпня прибув на базу технічного обслуговування флоту біля Нижнього Новгорода.
«Генерал Ватутін» довго перебував у центрі уваги громадськості під час переходу з України до Росії, і особливо, коли судновласник вирішив дати йому нову назву «Лебедине озеро». Таке ім'я сприйняли неоднозначно в Росії, але життя вимагало змін і не тільки імені. Судно потребувало модернізації пасажирських кают, службових та громадських приміщень.
Що являє собою зараз оновлений теплохід зсередини? Конструктивно він, зрозуміло, не змінився, а от оформлення його нагадує морські лайнери. Тепер палуби називаються не як зазвичай головна, середня та шлюпочна, а мають свої назви: «Оркестр» (трюм), «Партер» (головна), «Амфітеатр» (середня) і «Бенуар »(шлюпочна палуба). Палуба, на якій розташовані театр, бар та зона відпочинку на відкритому повітрі, названа «Четвертий ярус».
Перший офіційний рейс з вечіркою на теплоході відбувся з 21 по 25 травня 2018 року за маршрутом: Нижній Новгород, Городець, Плесо, Кострома, Ярославль, Углич, Москва. Всього у свій перший сезон роботи теплохід зробив 26 круїзів, більша половина яких починалася з Москви, а частина з Санкт-Петербурга.
Судноплавна компанія «Сузір'я» - це туристичний оператор, який спеціалізується на організації та проведенні річкових круїзів на пасажирському теплоході «Лебедине озеро».
СК «Сузір'я» була заснована у 2015 році для управління власним пасажирським річковим круїзним флотом, який раніше працював під маркою компанії« Інфофлот». У 2016 році теплоходи, що знаходились в управлінні СК «Сузір'я», працювали під вивіскою «Сузір'я «Інфофлота», а з 2017 року під теперішньою назвою компанії.
Створення нової торгової марки (бренду) було викликано необхідністю поділу власного круїзного флоту компанії «Інфофлот» та круїзного флоту сторонніх компаній-туроператорів, реалізацією круїзів яких також займалася компанія «Інфофлот». Підсумком став перехід круїзних суден під обслуговування СК «Сузір'я», яка займається організацією турпродукту і забезпеченням проведення круїзів, а за «Інфофлот» залишилася турагентська діяльність.

ШВИДКЕ ЗАМОВЛЕННЯ ТЕПЛОХОДА - ТЕЛЕФОНУЙТЕ:

Ми працюємо сім днів на тиждень