• Ми працюємо сім днів на тиждень

Лайнер «Costa Smeralda» працює на скрапленому природному газі

Новини

Італійська круїзна лінія «Costa Cruises» побудувала круїзний корабель «Costa Smeralda», який буде працювати на скрапленому природному газі (СПГ). СПГ - це паливо з низьким негативним впливом на навколишнє середовище і є справжньою новинкою в галузі суднобудування.

Церемонія презентації теплоходу відбулася на верфі Мейєра в Турку (Фінляндія), де його побудували. «Costa Smeralda»(«Коста Смеральда») - перший корабель флоту «Коста», який буде використовувати скраплений природний газ. Цей лайнер є першим етапом плану розвитку флоту компанії. До кінця 2023 року заплановано будівництво семи нових кораблів, з брендом «Costa Group»(«Коста Груп»), де можна організувати відпочинок на теплоході.

Використання скрапленого природного газу на суднах - це великий успіх, який приведе до зменшення кількості викидів у довкілля і позитивно вплине на навколишнє середовище. Кількість і якість відпрацьованих газів, що попадають до атмосферного повітря, в першу чергу залежать від виду пального, яке використовується на круїзному теплоході.

Застосування скрапленого природного газу виключить викиди діоксиду сірки (нульові викиди) та твердих часток (зменшення 95-100%). Крім того, таке паливо різко зменшить викиди оксиду азоту (на 85%) та СО2 (до 20% менше).

«Коста Смеральда» надає чудовий приклад іншим компаніям для використання СПГ на круїзних суднах. Це нова технологія, в якій «Costa Cruises» є піонером, і яка встановлює новий курс для галузі суднобудування. «Коста Груп» зробили інвестиції в будівництво п'яти нових кораблів, які будуть працювати на СПГ, що продовжить зміцнення позицій компанії на туристичних круїзних лініях. Використання скрапленого природного газу знаменує нову віху в морській галузі, а особливо в туристичній, оскільки це гарантує значне зменшення забруднення навколишнього середовища, і не зачіпає інших фундаментальних аспектів флоту, таких як безпека пасажирів та екіпажу» - сказав Ніл Паломба, генеральний директор Costa Cruises.

«Коста Смеральда» покинула верфі Турку 6 грудня минулого року у напрямку Барселони, де 18 грудня була заправлена скрапленим природним газом, а 20-го в Савоні. 21 грудня «Коста Смеральда» вирушила із Савони у свій перший однотижневий круїз. Теплохід відвідав Марсель, Барселону, Пальму, Чивітавеккя та Ла Спецію.

 

ШВИДКЕ ЗАМОВЛЕННЯ ТЕПЛОХОДА - ТЕЛЕФОНУЙТЕ:

Ми працюємо сім днів на тиждень